L’Escola Municipal de Música d’Artés ja torna a començar un nou curs, amb moltes ganes i energies posades per fer, i compartir molta música a les aules!!! I aquest curs 2021-2022 ens fa molta il·lusió poder estrenar-nos, també, fent música i sessions per a Gent Gran.

Del 8 al 10 de setembre farem les reunions informatives amb les famílies de sensibilització i llenguatge i el dimecres 15, la reunió amb la resta d’alumnes de l’escola (ja rebreu els horaris concrets).

Recordeu que per a qualsevol consulta o dubte que tingueu, la secretaria de l’escola està oberta, de dilluns a divendres, de 4 a 7 de la tarda. 

Bon curs!!!! El dilluns 13 comencem les classes!!!

Us informem que hem hagut de suspendre l’estrena del musical Ui sí, quina por! que s’havia de celebrar el proper diumenge 13 de juny a la Sala Dos de Gener a causa del confinament d’alguns membres del grup. Tanmateix, hem reprogramat l’estrena, que serà el dilluns 6 de setembre del 2021 (a les 12h i a les 17.30h) en el marc dels actes de la Festa Major d’Artés
Les entrades que s’hagin comprat passaran a ser per aquesta nova data. Si algú té entrades i no li encaixa la nova data pot escriure’ns a escolamusicaartes@xtec.cat i gestionarem la devolució de l’import.
De ben segur, que malgrat el canvi de data, serà un espectacle molt potent!
Moltes gràcies i disculpeu les molèsties.

El dilluns 21 de juny, a les 20h, es clourà el Cicle de concerts Artés és Música d’enguany amb un muntatge creat pels professors de l’escola Ferran Junyent, Elisenda Duocastella i Marta Rabaneda. Portaran a escena un espectacle en el qual la música i la dansa, amb l’acompanyament de bases electròniques, tindran el seu paper protagonista i ens faran reflexionar sobre el món en qual vivim. Amb el nom hUmAns, els intèrprets volen posar èmfasi en els canvis als quals la societat i les relacions humanes estan immerses, amb la naturalesa com a element protagonista d’aquest gir. En aquesta ocasió, els alumnes de Dansa Contemporània de l’escola participaran en l’espectacle.

El concert serà a les 20h a la Sala Dos de Gener i us recordem que les entrades, que per l’alumnat de l’escola de música és de 3€, les podeu comprar telemàticament a través de la pàgina web www.artes.cultura.cat o a través de l’enllaç que trobareu a la pàgina web de l’escola de música www.emmartes.cat . Presencialment, podeu adquirir les entrades a la biblioteca durant la mateixa setmana del concert (Dilluns i dimarts de 17:00h a 20h, Dimecres de 11:00 a 13:00h // 17:00h a 20:00h i Dijous de 17:00h a 20:00h).

Moltes gràcies per la vostra atenció i esperem que en gaudiu!!

A partir d’avui, l’escola viurà els Concerts d’estiu. Durant aquests dies, els grups de cant coral, dansa, guitarres, cors i formacions instrumentals faran els seus concerts, tots ells de petit format, a l’auditori de l’escola, a la Sala 2 de Gener o a la Sala d’Actes i amb aforament limitat. Serà una manera ben bonica d’acabar el curs, un curs que poc a poc hem pogut compartir amb les famílies, amb més proximitat i a la mateixa escola, gràcies a la millora de les condicions sanitàries actuals. Gaudim-ne!!!

L’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA D’ARTÉS ESTRENA EL MUSICAL LA FAMÍLIA ADDAMS

El grup de joves de Teatre Musical del centre oferirà un total de 3 funcions de l’obra els dies 11 i 12 de juny a la Sala Dos de Gener d’Artés.

Darrers preparatius del musical La Família Addams que el grup de joves de Teatre Musical de l’Escola Municipal de Música d’Artés han estat treballant al llarg de tot el curs. Es tracta d’un musical de Broadway que va ser estrenat l’any 2010 amb cançons i text d’Andrew Lippa i llibret de Marshall Brickmann i Rick Elice, basat en les vinyetes homònimes de Charles Addams que giren al voltant d’un excèntric clan familiar amb gust per tot allò fosc i macabre. La traducció al català és de l’Antoni Font Mir. Aquests valors s’han preservat al llarg dels anys en aquesta família, però de cop i volta un fet inesperat fa trontollar els fonaments de la família.

El grup, format per 16 nois i noies de 14 a 20 anys, porta un bagatge important en el món de la música, el cant, la dansa i del teatre. La direcció del musical ha anat a càrrec de Ferran Junyent, Robert Puig, Mònica Ramírez, Marc Reguant i Carles Suero. En els darrers anys, en el marc d’aquesta assignatura de l’escola, han presentat els musicals Matilda (l’any 2018) i School of Rock (l’any 2019).

L’estrena d’aquest muntatge es podrà veure el divendres 11 de juny – a les 20.30h – i el dissabte 12 de juny – a les 12h i a les 19h – a la Sala Dos de Gener d’Artés. Les entrades es poden adquirir a través del web cultura.artes.cat o a la secretaria de l’escola de música.

UNA APOSTA DEL CENTRE PER INCORPORAR DIVERSES DISCIPLINES

Al llarg dels seus 25 anys d’història, l’Escola Municipal de Música d’Artés ha incorporat en les seves produccions altres disciplines artístiques a part de la música. En aquest sentit, la dansa, el teatre i l’escenografia han format part dels espectacles de gran format que ha anat oferint el centre. En els darrers 4 anys s’ha fet un pas més amb la incorporació de la Dansa i el Teatre Musical dins de l’oferta educativa del centre. Això permet que alumnes del centre puguin complementar la seva formació amb aquestes assignatures o que alumnat nou pugui formar-se en el terreny d’aquests àmbits artístics.

UNA PROPOSTA FRUIT DE LA COL·LABORACIÓ DE L’EMM D’ARTÉS I EL GRUP NEI TEATRE

L’assignatura de Teatre Musical s’ofereix a l’Escola Municipal de Música d’Artés des del curs 2017-2018, una proposta que neix de la suma d’esforços que va fer el centre amb el grup NEI Teatre d’Artés en què els professors de l’escola de música lideren la part musical mentre que diversos membres del NEI Teatre treballen la part teatral i coreogràfica.

El passat divendres, el violinista i professor Quim Térmens, director de l’Orquestra Terrassa 48, va venir a l’escola a fer una classe magistral a les orquestres. Va treballar molts aspectes relacionats amb els instruments de corda fregada a partir de les peces del repertori de les formacions i els alumnes van experimentar noves maneres de tocar, treure so i deixar anar tota l’energia amb l’instrument. Va ser un aprenentatge conjunt, de treball en grup, i de portar la música, cadascú amb el seu paper, cap a una mateixa idea d’expressivitat. De ben segur que les aportacions que ens va compartir en Quim els ajudaran a créixer musicalment!!

El passat dissabte 22 de maig, el grup de grans de Teatre Musical de l’Escola Municipal de Música d’Artés, que estan enllestint els darrers preparatius abans de l’estrena del musical La Família Addams, vam fer una matinal de treball amb l’actriu i directora de teatre Meritxell Duró.

La Meritxell Duró és una reconeguda actriu i directora de teatre que s’ha especialitzat, també, en el camp del teatre musical i ha participat de diverses muntatges de companyies de renom com La Cubana, Dagoll Dagom, Comediants o Let’s go Entertainment. Alhora, també ha assumit la direcció de diverses obres teatrals. Justament, la Meritxell va protagonitzar el rol de iaia del musical La Família Addams, per la qual cosa coneix amb molta profunditat l’obra que estem muntant i ens va poder donar orientacions molt inspiradores i interessants.

La matinal de treball va començar amb un seguit de dinàmiques d’activació i de treball actoral que van portar-nos a parlar sobre les diverses maneres de construir personatges i de connectar-hi.  Tot seguit, vam aprofundir en els personatges de l’obra, la seva psicologia i l’evolució que fan al llarg de l’obra i altres aspectes d’interès. I en el tram final de la matinal, vam poder treballar diverses escenes de l’obra.

La valoració de la matinal és molt positiva per tota la quantitat d’aprenentatges realitzats i per tota l’energia i inspiració que ens va aportar.

Enguany, l’XI edició de la Sala Piano, tot i no poder-se fer a Castelladral com en les ocasions anteriors, se n’ha canviat el format per poder adaptar-ho a la situació actual i s’ha fet un vídeo que inclou diferents alumnes de les escoles de música participants. D’aquesta manera, tot i no ésser un concert presencial, s’ha volgut que fos el màxim fidel possible a un concert, podríem dir, convencional. I les intervencions dels alumnes han estat gravades en vídeo, elaborant-ne un muntatge final amb tots ells.De l’Escola Municipal de Música d’Artés hi han participat la Marina Singla tocant La cançó del pobre, la Mar Serrano tocant El Vals op.39 de Txaikovski, la Meritxell i el Marc Sociats interpretant Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit i l’Alba Bruch amb whiTe. Moltes felicitats pel resultat!

AUDICIONS D’INSTRUMENT

A partir de la propera setmana, 17 de maig, comencem les Audicions d’Instrument a l’escola on els i les alumnes d’instrument podran compartir la feina feta al llarg dels darrers mesos. Les audicions es faran a l’Auditori de l’escola de música, l’aforament serà limitat i es compliran totes les mesures de seguretat.

A continuació teniu la graella amb la distribució i programació d’aquestes audicions, les quals seran a l’escola i amb públic!!! Així, molt contents, de poder encarar el final del curs amb un bon gust de boca, compartint la música amb vosaltres!

DIAHORAINSTRUMENTPROFESSOR/A
DILLUNS 17 de Maig19.45Piano, Clarinet i SaxoElisenda Duocastella i Dídac Mirallas
DILLUNS 17 de Maig 20.30Piano, Clarinet i SaxoElisenda Duocastella i Dídac Mirallas
DIMARTS 18 de maig19.15PianoMontserrat Sala
DIMARTS 18 de maig 20.00ViolíAnna Clarena 
DIMECRES 19 de maig19.05Trombó i bateriaMiguel Rodríguez i Xavi Jo
DIJOUS 20 de maig19.00Contrabaix i baix elèctricMònica Blanque
DIJOUS 20 de maig 19.45 Contrabaix, baix elèctric i piano Mònica Blanque i Marc Reguant
DIMARTS 25 de maig 20.00ViolíAnna Clarena
DIMECRES 26 de maig19.05PianoMontserrat Sala
DIMECRES 26 de maig20.30Piano  i CantMarc Reguant
DIJOUS 27 de maig19.45PianoDavid Martell
DILLUNS 31 de maig19.45Piano, Clarinet i SaxoElisenda Duocastella i Dídac Mirallas
DILLUNS 31 de maig 20.30Piano i CantMarc Reguant
DIMARTS 1 de juny19.15TrompetaJaume Prat
DIMARTS 1 de juny 20.00TrompetaJaume Prat
DIMECRES 2 de juny19.05VioloncelFerran Junyent
DIJOUS 3 de juny19.45Flauta Travessera i CantAngi Rios
DILLUNS 7 de juny19.45Clarinet,  Piano, Saxo i OboèDídac Mirallas i Guillem Vilar i Elisenda Duocastella
DILLUNS 7 de juny20.30Piano, Clarinet i SaxoElisenda Duocastella i Dídac Mirallas

Aquest divendres, 14 de maig, a les 20h, el pianista, compositor i professor de l’escola, David Martell, oferirà un concert amb setze peces que va escriure i composar durant el confinament de la primavera del 2020 i que va dedicar a totes les persones del món sanitari. Dedicatòries, nom que dona títol al concert, inclou obres com Solidaritat, Reflexions, Recerca… d’estils diferents, amb les quals l’autor vol mostrar la seva mirada més personal de les diferents sensacions i estats d’ànim viscuts en aquell període i fer-ne reflexionar l’oient.

El concert serà a les 20h a la Sala Dos de Gener i us recordem que les entrades, que per l’alumnat de l’escola de música és de 3€, les podeu comprar telemàticament a través de la pàgina web www.artes.cultura.cat o a través de l’enllaç que trobareu a la pàgina web de l’escola de música www.emmartes.cat . Presencialment, podeu adquirir les entrades a la biblioteca (Dilluns i dimarts de 17:00h a 20h, Dimecres de 11:00 a 13:00h // 17:00h a 20:00h i Dijous de 17:00h a 20:00h).

Moltes gràcies per la vostra atenció i esperem que en gaudiu!!