Vam ser al Tarraco Arena de Tarragona en una edició especial del #Cantaxics amb l’estrena de la Cantata ‘Marcel Contaire’, organitzat per l’@acem.cat.

Vam compartir una activitat amb 2.000 alumnes de 56 escoles municipals de música d’arreu de Catalunya, repartides en dos torns (matí i tarda), per gaudir de les aventures del Marcel!

Una cantata molt bonica, amb text de Manel Justícia, música de Miquel Coll i il·lustracions de la Cristina Zafra!

Moltes gràcies, @acem.cat per tota l’organització i per propostes tan enriquidores i boniques com aquesta!

Ens fa moltíssima il·lusió compartir amb tota la comunitat educativa de l’Escola Municipal de Música d’Artés que hem rebut el Premi Baldiri a projectes artístics que atorga des de fa 45 anys la Fundació Carulla. El jurat del concurs ha premiat el projecte ART360, una proposta educativa al voltant de creació artística impulsada des de l’Escola de Música, amb els professors Elisenda Duocastella, Ferran Junyent i Marta Rabaneda, i que hem implementat amb tot l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Miquel Bosch i Jover.
Aquests premis reconeixen centres educatius que impulsen projectes que transformin l’educació i donin resposta als nous reptes socials i educatius des de la cultura i les arts. 

Ens fa molt contentes i contents rebre aquest guardó i ens engresca encara més a seguir construint i fent créixer el projecte de l’EMM Artés per fer accessible la pràctica artística a tothom.

El matí de diumenge passat, l’auditori de l’escola de música va ser el punt de trobada de famílies i alumnes que van assistir al concert de Bada Botó, un espectacle per a infants d’1 a 6 anys. Un espectacle inclòs al cicle de concerts Artés és Música que va omplir l’auditori de nens i nenes que van seguir la història de la Rita, la protagonista de la història, a través del so dels instruments, les cançons, melodies i balls que van anar acompanyant-los durant tot l’espectacle.

I diumenge, dins el marc de celebració del 30è aniversari de l’ACEM, algunes alumnes de dansa de l’escola, amb la professora Marta Rabaneda, van participar a la trobada d’escoles de dansa per crear una flashmob per a l’ocasió. El director i capdavanter de la jornada va ser el corèograf Sebastián García Ferro. Més de 200 alumnes en van formar part. Un matí molt intens i de bon treball per acabar gravant la flashmob. Enhorabona!

Podeu veure les imatges en aquest enllaç.

Dissabte dia 6 de maig, una cinquantena d’alumnes de l’escola van participar a la trobada instrumental organitzada per l’Escola Municipal de Música de Balaguer, dins els actes del 30è aniversari de l’ACEM (Escoles de Música de Catalunya). Les escoles de Tàrrega, Cardona, Balaguer i Artés van fer una jornada de treball conjunt per posar en comú la feina feta prèviament, i a la tarda es va celebrar el concert, amb una primera part amb repertori de cada escola i una segona, amb la interpretació conjunta de 5 temes amb tot l’alumnat participant a la trobada. Una experiència molt positiva per a tothom!

Podeu veure les imatges de la trobada en aquest enllaç.